Radio/IT-tekniker

Celab Communications AB är ett familjeföretag som sedan starten 1978 upplevt stora framgångar inom verksamhetskritisk kommunikation, det vill säga kommunikationslösningar för organisationer där sambandet är avgörande. De ca 50 medarbetarna återfinns på huvudkontoret i Kungälv och på filialen i Stockholm eller på dotterbolaget i Danmark. Företagets affärsidé är att tillhandahålla kommunikationssystem baserade på världsledande utrustning som genom vår unika kompetens utvecklats och optimerats specifikt för våra kunder.

Arbetsbeskrivning

Till vårt huvudkontor i Kungälv söker vi nu en Tele/IT-tekniker som skall arbeta med verksamhetskritisk radio-kommunikation. Detta innebär system, produkter och applikationer som baserar sig på teknologier som Tetra (RAKEL), DMR (MotoTRBO) och olika analoga radiosystem. Arbetet innebär att man är delaktig i hela processen från att ta fram funktions- och designunderlag i en försäljningsprocess till driftsättning, programmering och parametersättning vid leverans. Tjänstens andra del är att underhålla, förbättra och supportera befintliga system och produkter. Tjänsten innebär också att vara expertsupport på nätverk och IP-kommunikation mot utvecklings-avdelningen och övriga tekniker.

Din profil

  • Utbildning inom IT-området och flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med nätverk och IP-kommunikation i komplexa miljöer.
  • Teknisk kompetens och erfarenhet inom VoIP/SIP, switchar och brandväggar.
  • Goda kunskaper inom blandade servermiljöer bestående av arkitekturer såsom Windows och Linux.
  • Erfarenhet av databashantering och administration av My SQL och MS SQL.
  • Kunskaper inom analysering av trafikflöden
  • Förståelse av applikationers funktion

Formella kvalifikationer och erfarenheter är meriterande, men minst lika viktigt är dina personliga egenskaper och ditt engagemang. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort är dock ett krav.

Celab erbjuder

Vi erbjuder arbete i ett ekonomiskt stabilt och för branschen välkänt företag. Du erbjuds också ett utmanande arbete med stort eget ansvar och självständighet. Men som en del av vårt teknikteam får du samtidigt stöttning från engagerade och erfarna medarbetare. För rätt person finns också möjligheter till vidareutveckling.

Urval och ansökan

Vi tar emot din ansökan på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 25 november 2016.

Urval kommer ske löpande och tillträde kommer ske så snart som möjligt, så vänta inte med din ansökan.

Har du frågor om tjänsten så kontakta VD Mats Sernvik på 0303 - 24 60 08 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..