Tillhandahåll gruppkommunikation på olika enheter och nätverk med Motorola WAVE™.

Nyhet Publicerad 2020-01-08

WAVE™ är en tjänst som använder molnet för att införa komradiokommunikationens fördelar till fler enheter via redan tillgängliga uppkopplingar.

Med komradiokommunikation menas gruppsamtal utan uppkopplingstid, också känt som Push-to-talk (PTT) kommunikation. En kommunikationsform som nu kan realiseras på mobiltelefoner, surfplattor, datorer och/eller kommunikationsradio genom att WAVE™ kopplar dem alla samman i talgrupper. Utöver röstsamtal erbjuder lösningen möjlighet att skicka foton, video, dokument, m.m. omedelbart till talgrupper eller till enskilda individer. Dessutom tillhandahålls funktioner som positionering, samtalsprioritering, närvarostatus, geofencing och mycket mer.

WAVE™ är implementerat i molnet, en arkitektur som naturligt bidrar med hög tillgänglighet men plattformen är också utformad med lärdomar från Motorolas nittioåriga erfarenhet av verksamhetskritisk kommunikation, med bland annat kryptering och driftsäkerhet som resultat. Liknande lösningar har tidigare benämnts PTT-over-Cellular (PoC) men för WAVE™ är PTT-over-Broadband mer träffsäkert eftersom Wifi och Ethernet kan utnyttjas vid sidan av 3G och 4G/LTE.

WAVE™-ekosystemet idag;

WAVE Mobile App

App för Android eller iOS som omvandlar din smartphone eller surfplatta till en komradio.

WAVE Dispatch

Webbaserad operatörsplattform som låter er hantera och kommunicera med enheterna på fältet.

Motorola TLK100

En robust och kompakt komradio som ansluter via 3G/4G/Wifi.

WAVE Radio Gateway

En brygga som ansluter ett komradiosystem mot WAVE-systemet och låter kommunikationsradioanvändarna att konversera direkt med kollegor på telefoner, plattor eller PC.