Energinet och Celab Communications Danmark A/S har ingått ett ramavtal rörande utrustning för SINE-nätet.

Pressmeddelande Publicerad 2017-05-23

Det övergripande målet med implementeringen av SINE inom Energinet är att reducera risker och sårbarheter under hela dygnet. All tjänstgörande personal måste enkelt, snabbt och säkert kunna kontakta varandra och Energinets gas- och elkontrollrum.

Beredskapskoordinator på Energinet, Jesper Tholstrup säger ”I vår risk- och sårbarhetsanalys identifierade vi en sårbarhet vid avbrott i det publika mobiltelefoninätet. Vid implementering av SINE kommer denna sårbarhet att reduceras till ett absolut minimum”.

Leveransen från Celab Communications är en totallösning med ett stort antal Motorola TETRA terminaler, inklusive ATEX-enheter för användning i explosiva miljöer, operatörssystem med positionering och röstinspelning samt nödkontrollrumslösningar. Avtalet omfattar 24/7/365 support och service samt utbildning.

Morten Parning, VD på Celab Communications Danmark A/S säger ”Vi är mycket glada för att Energinet valt oss som leverantör. Vår leverans består av standardprodukter, som våra kunder har goda erfarenheter av från liknande installationer i Skandinavien. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Energinet”.

Energinet är en självständig offentlig verksamhet som arbetar för det Danska samhället med huvuduppgiften är att säkra el- och gasförsörjningen. Det innebär att de ansvarar för att stamnäten fungerar, så att såväl medborgare som företag kan känna sig trygga i tillgången till el och gas både idag och i framtiden.

Celab Communications är ett privatägt företag som är specialiserade på att tillhandahålla kundanpassade kommunikationslösningar för organisationer och företag med verksamhetskritiskt kommunikationsbehov.

Länkar

Ladda hem