Ørsted A/S väljer Atcom och Celab för utveckling av kommunikationslösningen på vindkraftsparken HR2

Pressmeddelande Publicerad 2019-08-07

Ørsted A/S i Esbjerg tecknar avtal med Atcom ApS och Celab Communications Danmark A/S beträffande implementering av ny ledningsplattform och uppgradering av befintligt Tetra-system. Den nya kommunikationslösningen skall utveckla säkerheten i Ørsted’s vindkraftspark Horns Rev 2 i Nordsjön samt kommunikationen med verksamheten i hamnen i Esbjerg.

Lösningen omfattar Celab Four:C Dispatch med så kallad ”people tracking” funktionalitet som huvudsakligen kommer användas för att trygga medarbetare genom att registrera och lokalisera underhållspersonal på Ørsted’s fartyg och vindkraftverk i Nordsjön. Utöver dispatcher-lösningen kommer också det befintliga Tetra-systemet att uppdateras för bättre samtalskvalitet och dataöverföring mellan vindkraftsparken och Ørsted’s huvudkontor i Esbjerg. Den nya lösningen ger Ørsted bättre överblick över vart enskilda medarbetare befinner sig vare sig de är i hamnen, ombord på ett servicefartyg, på ett vindkraftverk eller på boendeplattformen.

Atcom ApS är specialiserade på design, utveckling och service av avancerade elektroniska lösningar till Offshore-branschen och har i många år varit leverantör till olja- och gasindustrin i Nordsjön och Mellanöstern.

Celab Communications Danmark A/S är ett helägt dotterbolag till Celab Communications AB och är precis som moderbolaget dedikerade till att tillhandahålla skräddarsydda verksamhetskritiska kommunikationslösningar. Koncernen har i fyrtio år levererat olika lösningar till bland andra ett antal av nordens största energibolag, både för daglig drift och för kritiska situationer.

Atcom och Celab har nyligen påbörjat ett samarbete för att tillhandahålla intelligenta lösningar och produkter till segmentet för ”hållbar energi” och inleder partnerskapet med leveransen till Ørsted A/S. CEO Henrik Asmussen från Atcom säger ”Vi glæder os over at Ørsted har valgt os til at løse opgaven. Med de nye ordrer fra Ørsted udvider vi Atcoms portefølje og sikrer vores position yderligere i offshore energisektoren”.

Morten Parning, VD på Celab Communications Danmark A/S fyller i ”Hos Celab Communications er vi meget glade for at Ørsted A/S har valgt vores FOUR:C produkt til at løse disse to vigtige opgaver. Vi har haft en god dialog med Ørsted om behovene, og de stillede opgaver er helt i tråd med den portefølje som Celab har opbygget i de skandinaviske lande gennem mange år. Vi ser frem til et spændende samarbejde med Ørsted i tiden fremover”.

Länkar

Ladda hem