Jämtkraft ansluter sig till RAKEL med terminaler levererade av Celab Communications AB.

Pressmeddelande Publicerad 2014-12-17

För att säkra förbindelsen över sitt stora verksamhetsområde har Jämtkraft valt att ansluta sig till det nationella radionätet RAKEL. Tack vare nätets och terminalernas pålitlighet kan de nu kommunicera lika bra i både vardagen som vid större höst- och vinterstormar. Situationer då Jämtkraft ofta verkar men publika kommunikationsvägar inte sällan ligger nere.

Jämtkraft är ett kraftbolag med ett tydligt fokus på förnyelsebar energi. Den årliga produktionen på över 1TWh, genereras nästan uteslutande vid någon av de 17 vattenkraftstationerna och 5 vindkraftsparkerna runt om i länet. Dessutom erbjuder de fjärrvärme, fiber och drygt 800 mil elnät för kunderna i regionen.

För att utvärdera vilka Rakelmobiler (terminaler) som skulle införskaffas genomförde Jämtkraft under upphandlingsförfarandet skarpa tester under närmare två veckor. Avgörande under dessa tester var mottagning, ljudkvalitet och användarvänlighet. Användarvänligheten bedömdes med hänsyn till menyernas utformning, knapparnas tillgänglighet samt kontakternas funktion och utformning.

Vinnare i dessa tester blev den bärbara RAKEL/TETRA-terminalen Motorola MTP6550 som tydligast uppfyllde kraven och behoven.

Avtalet undertecknades i början av december och börjar gälla vid årsskiftet. Förutom de bärbara enheterna ingår också ett antal stationära radioenheter samt programmering, installation och tillbehör.

Länkar

Ladda hem