Smurfit Kappa Kraftliner

Effektivitet och maximal säkerhet var ledorden när Smurfit Kappa Piteå letade efter ett nytt kommunikationssystem. Lösningen visade sig finnas på oväntat nära håll.

Smurfit Kappa är en internationell koncern som utvecklar och tillverkar pappersbaserade förpackningslösningar. Ett av deras större pappersbruk ligger nästan högst upp i Sverige; med en årlig produktion på över 700000 ton är Smurfit Kappa Piteå Europas största tillverkare av kraftliner, den speciella typ av högkvalitativt papper som utgör det yttersta lagret i wellpapp.

Precis som många andra liknande företag hade Smurfit Kappa Piteå länge förlitat sig på ett traditionellt komradiosystem. När det köptes in var det något av det bästa som gick att få tag på, men med dagens mått fanns det en klar förbättringspotential i allt från täckning till kapacitet och ljudkvalitet.

Beslutet att byta till ett modernt digitalt system var därför ganska enkelt att fatta. De insåg att det helt enkelt var dags att följa med i utvecklingen och började se sig om efter en ny lösning. De hittade en referens på nära håll, närmare bestämt hos ett annat pappersbruk på andra sidan viken i Piteå.

Läs vad som hände sedan under ladda hem till höger.

Ladda hem