Radioanvändare som placerar en komradio i en av organisationens multienhetsladdare för att förbereda radion för laddning och fjärrprogrammering över natten.

Fjärrprogrammering

Med fjärrprogrammering kan radioflottan uppdateras direkt över Wi-Fi®, via laddare och/eller med hjälp av lokal dator och kabel hos användarna.

I en digital radio styrs i princip allt av programmeringen, det kan handla om exempelvis talgrupper, volymnivåer, funktioner eller olika typer av begränsningar i gränssnittet. För att ni användare skall slippa skicka er terminaler fram och tillbaka till en serviceverkstad vid varje omprogrammering har Motorola utvecklat fjärrprogrammeringslösningen Integrated Terminal Management (iTM). Med fjärrprogrammering kan ni nå ut med den senaste programmering snabbare och enklare vilket både sparar mycket pengar och tid, samtidigt som ni blir mer dynamiska.

Fjärrprogrammeringen kan levereras som produkt/lösning och/eller som tjänst beroende på hur ni önskar (eller tillåter) att lösningen hanteras och administreras. Oberoende av vart systemet placeras så består det av en server samt ett antal klienter och proxyn.

iTM-klient
Gränssnitt där kodpluggar skapas och förbereds för distrubution via fjärrprogrammeringslösningen.

iTM-server
Central databas om hela radioflottan där kodpluggar och firmware sparas och hämtas.

iTM-proxy
Anslutningspunkt för att uppdatera radioterminaler via laddare och/eller kabel ansluten till lokal dator.

För programmering över Wi-Fi® krävs inget proxy utan då ansluter terminalen direkt till server via förprogrammerat trådlöst nätverk.

Illustration/översikt hur Motorolas fjärrprogrammeringslösning Integrated Terminal Management fungerar i praktiken.

Översikt av hur en iTM-lösning kan sättas upp.