Celab levererar nytt serviceradiosystem till Öresundsbron.

Pressmeddelande Publicerad 2019-11-26

Öresundsbrokonsortiet har ingått ett ramavtal med Celab Communications Danmark A/S som leverantör av ett nytt serviceradiosystem.

Leveransen omfattar en ny radiolösning som uppfyller kraven på täckning på Öresundsförbindelsen samt ett femårigt serviceavtal som garanterar att all utrustning alltid är uppdaterad. Serviceavtalet omfattar också reservdelar och 24/7-support.

Den nya radiolösningen sörjer för att kommunikationen mellan exempelvis service- och driftorganisationen och trafikcentralen kan ske på ett enkelt och säkert sätt i både i det dagliga arbetet och under särskilda insatser.

Henrik Andersson, Ansvarig på Öresundsbrokonsortiet för det ny systemet säger ”Vi får med den nya radiolösningen möjlighet att arbeta mer effektivt och säkert än tidigare. Projektförloppet har följt avtalad tidplan och vi är mycket tillfredsställda med förloppet.”

Morten Parning, VD på Celab Communications Danmark A/S säger ”Vi är mycket glada att Öresundbrokonsortiet har valt oss som leverantör och ser fram emot ett bra och långvarigt samarbete.”

Öresundsbron är ca 16 km lång och består av en utbyggd halvö vid Kastrup, en sänktunnel under Drogden, en konstgjord ö söder om Salholm (Peberholm), en bro över Flinterenden samt ett terminalområde på Lernacken som består av bland annat betalstationer och terminalbyggnader för diverse kontrollfunktioner. Öresundsbrokonsortiet äger och förvaltar infrastrukturen för både väg och järnväg.

Länkar

Ladda hem