Future Eyewear Group

Skräddarsytt affärssystem med stöd för tullfritt lager.

Future Trading grundades 1984 och har sedan starten fokuserat på solglasögon. 1987 skapades Prestige, deras första egna varumärke. Idag är Future den ledande aktören på glasögon i mellanprisklassen i Skandinavien med sina 26 anställda och närmare 80 miljoner i omsättning.

Årligen levererar Future närmare 2 miljoner sol-, skid- och läsglasögon av varumärkena Prestige, Granite, Bliz och Dr. Zipe.

Future finns representerade i flertalet nationella butikskedjor. Idag exporterar företaget även en del genom olika distributörer och agenter.

Källa: www.future.se

Utmaningen

Future upplevde under flera år att de var på väg att växa ur sitt affärssystem men hade mycket svårt att hitta en ersättare som uppfyllde deras specifika krav. Future ville integrera hela kedjan från tillverkare till kund för att i real-tid ha översikt över orderingång, beställningar och leveranser, men bra alternativ lyste med sin frånvaro.

"Vi fick reda på att Celab, som vi samarbetat med tidigare, hade byggt ett väl fungerande system för en annan kund, det tyckte vi lät intressant." - Jan Jonsson, vd på Future.

Lösningen

Future Business Studio som det nya affärssystemet kommit att kallas bygger en kedja från fabrik till säljarna ute hos kund, via speditör, tullverk och lagret i Kungälv.

På detta sätt effektiviseras kommunikationen i hela ledet och Future har alltid kontroll på leveranstider. Genom att säljarna på fältet ständigt är uppkopplade mot systemet via sina handdatorer kan de lägga beställningar baserat på uppdaterad information om saldon och planerade leveranser, vilket minskar restorderfrekvenser och ger mer exakta leveranstider. Dessutom är systemet gjort så att det automatiskt föreslår alternativ om en viss produkt inte är tillgänglig.

Även på centrallagret i Kungälv är personalen uppkopplade. Här hjälper systemet personalen att hitta de produkter som levereras och uppdaterar saldon allt eftersom artiklar blir packade.

Genom informationen i databasen kan sedan utförlig statistik avläsas för att ge underlag till förbättringar.